Perlukah Buat Sebegitu ?

Assalamualaikum wbt




Hi buddies ! Salam Jumaat Blogger Muslims. Kepada kaum Adam cepat-cepat la bersiap untuk pergi Solat Jumaat yaa :D KFINE, Hanum memang akui tak selang berapa hari Hanum dah updates lagi entry dekat belog. Yes that right ! Hanum baru je lepas balik daripada jogging. Letih habis. Jarang tau Hanum letih macam ni. Memang setiap hari Jumaat Hanum and Si Aina pergi jogging. Jogging la sangat padahal berjalan sambil sembang -00-' Hahaa. Berlari pun tak sampai berapa langkah pastu terus berjalan. Siap Pak cik Mak cik cakap 'Orang berjogging bukannya berjalan' Kitaorang berdua apa lagi buat muka 'blurr' je la pastu gelak :D Hahaa. Kami tau kami memang cute -00-' Hahaa. *Tetibe je* Ok, ignore ayat tadi :P Hahaa.

KFINE, Hanum memang terase gilos dengan kawan Hanum sendiri. Hanum tau yang dia bad mood coz gaduh dengan 'pakwe' dia tapi tak payah sampai nak emo sangat ! Habis semua orang nak marah. Nak cakap yang awak tu 'pen merah' memang tak tau la sebab tu kau punya personal bukan Hanum okay :P *Ok tak lawak langsung* Hahaa. Hanum memang senjagakan diri buat gembira sebab ramai yang jealous dengan Hanum sampai cakap

 'Saya jelly dengan awak sebab muka awak takde problem pun, happy je nampak muka awak tu' :D *Senyum sampai ke telinga* Hahaa. Kau ada ? :P Hahaa. *Joke*

To 'awak-awak' yang cakap Hanum camtu, sebenarnya memang muka Hanum camtu pun and mohon tolong jealous okay :P Hahaa. Sekarang rasanya dah boleh hempuk dengan durian dah ni. Hal maklum la musim durian kan ? Betul tak ? Hanum main redah je coz tadi teman Si Aina beli sayur dekat Kedai Besar 'Bukan nama sebenar' Tengok ! Kau fikir Manusia je boleh buat camtu, kedai pun boleh la :P Hahaa. Aishhh, banyak gilos Hanum lari daripada topik sebenar :D iMerepek uLayan. Kan ? Hahaa.

Semalam Hanum ade tweet dengan my classmate. Hanum makin rapat dengan dia sejak dia gaduh dengan BFF dia. Dia mula datang berkawan dengan kitaorang yang agak sendik kekadang okay. *Loud Speaker* Kekadang okay :D Hahaa. Semalam dia ade tweets yang dia pergi hangout dengan kawan dia pastu nyaris nak accident. Pastu Hanum reply la tweets dia and cakap 'Tu la siapa suruh tak ajak saya sangat' Memang niat nak kacau dia je tapi tetiba dia marah bagai. Sebelum tu dia ada tweets pasal gaduh dengan 'pakwe' dia. Ok, kalau korang duduk dalam situasi Hanum memang korang sentap kan tapi Hanum think positive sebab malas la gaduh padahal perkara kecil kan. Tapi kenapa dia perlu marah kawan dia sendiri sedangkan kawan dia takde kaitan pun ? Thats why Hanum terase dengan dia. Hanum tau Hanum bukan kawan baik dia tapi tak salah kan kalau kita saling bermaafan and hormat antara satu sama lain ? Hanum dah mintak maaf dah dekat dia tapi dia buat senyap je and text/tweets tapi tak reply langsung.

Awak, saya tau awak bad mood pasal gaduh dengan 'pakwe' awak tapi perlu ke awak marah kawan awak sendiri sedangkan dia tak tau apa pun ? Dan awak perlu ingat satu perkara je yang saya nak kasi tau ni walaupun bukan face to face tapi takpe la. Tak semestinya 'pakwe' awak tu akan jadi muhrim awak tapi sememangnya orang ramai menginginkannya. Ingat ! Jodoh, ajal dan pertemuan and anything semuanya datang daripada Allah SWT yang Maha Esa. Ingat la yang kita ni agama Islam. Sedangkan Nabi mampu memaafkan umatnya apatah lagi kita sebagai umatnya. Alhua'alam :')

KFINE, tak mau touching lagi. Buat apa kita marah and maki hamun orang. Tambah dosa ada la. Kan ? Ok, sampai sini je post Hanum kali ni. Kalau sesiapa nak sharing, sharing la. Hanum sedia menunggu tau ;) *Kenyit mata yang tak berapa menjadi* Hahaa. Ok lawak ok. Haha. Assalamualaikum and Selamat Menunaikan Solat Zohor and Jumaat :') By the ways, thanks Allah coz bagi Hanum nyawa untuk Hanum sekeluarga untuk terus hidup di muka bumi ini and Syukur alhamdulillah coz Allah dah makbulkan doa seluruh umat Islam supaya redakan peperangan di Gaza. Thanks Allah :')

2 comments:

✿A I N A A✿ said...

cantik farah edit... nama ayah kita sama laaa.. hehehehe...

btw, ena pun meluat dengan kwn macam ni.. gaduh ngn pakwe, kita sekali kena tempiasnya... hurmm, kerana kawan sabaor je la kan.. mls nak gaduh dengan kawan...

Farrah Hanum Kamarudin said...

Thanks Sis :D Nama Ayah sama ke ? Jyeaahh, kite geng kite geng :D Hahaa. Nak buat camne kan. Redha je la tapi kitaorang dah berdamai dah. Baru je tadi dia mintakk maaf. Thanks for support yaa Sis :')