Perasan itu UNIK !


Assalamualaikum / Hype .

Hi buddies ! Sekian lame sudah Hanum tak mengeBlog serta mengUpdates and seangkat dengannye *Ade jugakk nak makan kasut terkena air longkang nihh* Maklum lerhh musim sekolah , susah lerhh nak buat segale tuhh tapi malam nihh sempat sikit sebab homework tak berape banyak *Boleh percaye ke?* Malam nihh Hanum ade topik best sangat nak dikongsikan dengan korang semua . Sebelum tuhh Hanum nak cakap sikit .

Test test test . Attention please ! Hanum dapat nombor satu berlari 800 meter  pagi tadi time waktu PJK . 

Abaikan perkataan berlagak di atas tuhh . Kembali ke topik yang sebenar - sebenarnye . Hari nihh Hanum terase sikit pelik sebab hari nihh ramai orang bercerite pasal COUPLE itu HARAM . Yes ! that right bebehhh . Tapi yang paling Hanum tergelakk sebab ade seorang Teacher relief masuk kelas Hanum sebab Cikgu Add Math tak masuk kelas . Waaaaaaaa , I want to Teacher Add Math . Add Math is awesomeee ! (= Dalam Teacher relief tuhh bagi teka - teki , terlintas dari mulut Teacher relief Hanum cakap

Awak tahu tak ? COUPLE itu HARAM tapi CINTA .........

Yes , COUPLE itu HARAM ! Memang betul sebab Teacher cakap Ustaz Azhar ade menyatakan yang COUPLE itu HARAM bukan itu sahaje dalam Al - Quran jugak tercatat yang COUPLE itu HARAM . So , kite jangan nak herann sangat . Tapi CINTA ? Yes , memang pasal ini yang Hanum nak kongsikan . CINTA bukannye haram dan bukannye salah kerana CINTA itu sememangnye akan hadir dalam diri seseorang . Sememangnye ALLAH swt telah mencipta makhluk berlainan jantina kerana untuk saling mencintai dan dicintai . Cube korang fikir balik , sekirenye ALLAH swt tidak mencipta makhluk berlainan jantina ? Sebagai contoh , ALLAH swt mencipta LELAKI / PEREMPUAN sahaje . Pasti manusia tak akan berkembang and takkan berlaku bersenyawaan . Begitu jugakk takkan ramai manusia lahir di muka bumi and sememangnye takkan ade orang yang dapat melahirkan bayi . That right ? Allahualam ....

CINTA and COUPLE adalah satu perbezaan yang sangat jauh . Teacher Hanum cakap , COUPLE adalah MAKSIAT kerana COUPLE nihh biasenye gf / bf akan berpegangan tangan , bersentuhan antara bukan mahram . Kalau CINTA , iannya adalah timbul perasaan ke atas semua manusia , Teacher cakap lagi , kalau sesorang manusia tak mempunyai perasaan CINTA , seseorang itu mesti sakit . Allahualam . CINTA ini adalah perasaan kite terhadap seseorang yang kite cintai . Lumrah lerhh timbul perasan nihh kan kan . Korang pun pernah jugakk kan and Hanum jugak pernah . Akan tetapi Ustazah Hanum cakap , CINTA selepas khawin adalah satu keistimewaan kerana bile kite bercinta sebelum khawin mesti ade batas - batasnye kan . Itu kepade sesiape yang menjagenye batasnye lerhh . So , kepade perempuan yang cantik lagi ayu , korang semua mesti kena jage batasnye and kepade laki - laki jugakk same .

INGAT ! ALLAH swt SENTIASE DENGAN KITE .

Satu perkare yang Hanum nak kongsi tapi mesti korang cakap yang Hanum kemarukk sesangat dalam bab cinte cintun nihh kan . Terserahh lerhh tapi Hanum cakap . Hanum jugakk pernah timbul perasaan CINTA tetapi ianye hanye sekejap je waktu Hanum masih mude lagi . FORM 1 lagi mesti tak tau ape lagi pasal bab camni kan kan . Cerite nihh bermula .....

***

Waktu Kelas Malam khas untuk pelajar Asrama sahaje . Then , waktu tuhh Hanum Form 1 . Auwwww , terserlah kecomelan pade waktu itu *perasaan* Hanum tak berape ingat jugak kisah silam nihh sebab Hanum kan dah tua sekarang nihh . Semakin hari semakin pelupe *Tahu pun* Waktu Hanum duduk sebelah kawan Hanum . Dua buah meja duduk tiga orang sebab tak cukup menampung peajar Form 1 yang ramai . Begitu jugakk dengan budak yang Hanum syokkk tuhh . Dia and kawan dia jugakk duduk tiga orang dengan dua buah meja *berpakat nampak* Then , Cikgu bagi Latihan Math .

Fuhhh , pening kepale time tuhh . Salah seorang kawan yang Hanum syokk tuhhh dia kirim salah dekat salah satu kawan Hanum . Hanum tak care mane lerhh sebab tak matang lagi time tuhhh . Ye lerhhh , main kirim kirim salam kan kan . Kawan Hanum tuhh name dia Azira and Faziera . Yang tiga lelaki sebelah meja Hanum tuhh Amin ( budak yang kirim salam dekat Azira ) , Ameer and Fahkri ( budak yang Hanum syokkk dulu ) .Amin and Azira bersembang dekat tempat kitaorang duduk and begitu jugakk dengan Ameer dengan Faziera , diaorang bersembang sambil buat Latihan Math sebab Amin , Faziera and Ameer satu kelas . Azira and Fahkri tuhh satu . Hanum sahaje tak satu kelas . Hehe ~

Si Fahkri duduk sebelah Hanum sambil curi - curi tengok Latihan Math Hanum like Ziraffah sudahh . Hanum perasan lerhh and siap marah lagi tapi sambil tersenyum . Dia buat lagi sambil Si Azira and Faziera cakap . " Dia dua orang nihh macam ade something je"  . Elehhh , dia berempat tuhh tape pulakkk ? *emo sikit* Tup tup Hanum dah suke dia . Eawwwww , terase banggang jugakk ade lerhh tapi dahh tak suke sudahhh . Time Form 1 sahaje tuhh pun tak sampai satu minggu suke deat dia*Ye lerhh tuhh* By the ways , Si Amin and Si Fahkri tuhh dah satu kelas pade tahun nihh . Terkejut jugakk sebab Hanum fikir budak yang Hanum syokk tuhh perasan yang Hanum syokk dekat dia time Hanum Form 1 dulu . Tapi Hanum tak pernah cakap pun dengan dia sebab terase embrassing jugakk lerhh .

Seriously , Hanum dengan dia tak pernah cakap pun tapi just satu kali je sebab time tuhh Si Azrol and Amin tanye pasal soalan Add Math and tolong ajarkan untuk diaorang sebelum nak start menjawab paper Add Math . Si budak Hanum syokk pade ketika dahalu ade jugakk time tuhh and Cikgu cakap dah nak mule menjawab paper . Then , dia panggil Hanum cakap soalan yang dia faham . Terkejukkkkk doeeee . (=

Perasan itu sememangnye UNIK ! 

Korang jugakk pernah mengalaminye jugak kan ? kalau yang belum lagi tuhh mesti bakal akan mengalaminye . Sampai di sini je . Lain kali Hanum kongsikan lagi . Begitu jugakk dengan korang , jangan segan - segan nak kongsi . Akhir kate . Assalamualaikum

                                                                                                            The Typewriter :
                                                                                                            FARRAH HANUM KAMARUDIN

3 comments:

Lieya Zalia said...

eh eh eh , baru sedar eh hanum dah tua ? hehe :P
ayoyooooo , form 1 lagi dah cuba nasib . amboiii :D

Farrah Hanum Kamarudin said...

A'ah baru je perasan yang Hanum nihh dah tua . Heee ~
Btw , Lia lebih tua dari Hanum kan kan kan ? :P
Mane ade cube nasib lerhh *biar betul pun* :P Heee ~

Lieya Zalia said...

HAHA , yolahh T_T