KANTOI...AKSESORI PINJAM!

Assalamualaikum wbt...


Hi buddies! Selamat malam semua ;D Hari ini Hanum rajin mengePost belog *Tepuk tangan** Sekejap je kan masa berlalu pergi kan? Tut tup tut tup dah nak habis cuti sekolah penggal satu dah. Dah nak masuk sekolah balik dah Hanum ni kan? Mula la sesi menghadap buku balik, bangun awal pergi sekolah, kena dengar bebelan Pengetua awal-awal pagi, kena pergi kokurikulum and kena buat itu buat ini *Sigh* Malah mengalahkan PM pun ada ;P Hahahah. Its okay, itu semua sekejap je pun nanti kita dah besar panjang mula flashback balik kenang manis tau. Betulkan akak-akak and abang-abang yang tengah baca belog ni kan? *Kenyit mata*

Tapi ini bukan yang Hanum nak bebel untuk hari ini, itu cuma mukhadimah Senior Sekolah Menengah je ;P Bhahahah. Mohon readers baca title Hanum sekarang! Nampak tak kegedikkan Hanum kali ni nak mengePost title macam dah pro sangat dalam dunia blogging ni. Kekekeke. So what?!! I nak try jugak jadi pro macam you all. Nampak tak kemeluatan bahasa tu? Okay fine, korang jangan la nak tekan button pangkat tu. Hanum cuma memain je la. Maklum la baru lepas buat karangan berkaitan dengan stress ;D Motif?

Okay la, Hanum dapat title ni pun daripada surat khabar Harian Metro semalam. Cepat pergi tengok muka surat V12/V13 :D Hahaha. Hanum just copy paste balik apa yang dikarangkan tapi menggunakan loghat Hanum sendiri. Tajuk tu make me intersting sebab 'KANTOI..... AKSESORI PINJAM!' bukannya pinjam dengan kawan karib atau apa ni pinjam dengan Mak Ayah and then bergaya sakan dengan aksesori dioarang. So, embrassing maaa ;D Hahaha. Hanum bukannya nak perli atau apa sebab Hanum pun pergi sekolah pinjam jam tangan Mak Hanum sendiri sebab jam tangan dah rosak ;D Well, nak malu apa kan sebab diorang bukannya sesiapa pun, Mak Ayah kita jugak. Apa yang dimalukan? ;D

Yang patut dimalukan segelintir remaja sekarang like me suka sangat bergaya or menunjuk aksesori brander diorang dekat kawan sendiri. Elehh, setakat duit Mak Ayah buat apa, baik simpan sahaja kita punya riak tu, dapat dosa FREE ada la ;D Kita hidup di dunia cuma menumpang je, janganlah nak jadi KING sangat. Ni semua hak ALLAH swt la, tak payah nak pertikaikan lagi. I'm right? Allahua'alam ;'D Okay dekat bawah ada beberapa reactions beberapa orang mengenai tittle ni.

MOTOR ROSAK!
"Saya pernah meminjam motosikal ayah ketika zaman sekolah. Maklum la wang belanja ke sekolah pun ayah yang berikan ketikan itu. Selepas mendapat lesen memandu semasa di Form 5, so saya menunggang motosikal milik ayah saya tetapi nasib tak berbau sebab saya terlibat dalam satu accident and then motosikal ayah saya rosak. Syukur alhamdulillah motosikat itu ditanggung sepenuhnya oleh pihak insurans."
      " Even, saya pinjam motosikal ayah saya tapi saya tak pernah pun terlintas nak berlagak bagai sebab saya tahu itu bukannya milik saya pun just cuma barang pinjam je. Pada pendapat saya, orang yang berlagak mewah tetapi menggunakan harta parents sendiri memang tak patut kerana barangan itu bukan miliknya pun," katanya. -Usahawan Berjaya-
 
BAJU HAMIL!
"Ketika saya mengandung anak sulung dahulu, saya sering juga meminjam baju yang besar dan lebar daripada ibu saya kerana mudah, jimat dan tidak perlu bersusah payah untuk pergi beli yang baharu. Malah saya juga suruh ibu saya menyimpan baju kelahiran saya yang kecil-kecil terdahulu untuk anak saya, sambil ketawa."
    Paling seronok bila time memilik baju di almari ibu saya seolah-olah saya ada di butik pakaian and perlu ambil and pilih yang sesuai then tak perlu bayar pun. Hahahaha. Bagi saya, tidak salah rasanya menggunakan pakaian ibu sendiri terutama apabila kita rapat dengan ibu, tetapi kalau sudah pandai pinjam tu pandai-pandai pulangkan balik." katanya -Kerani-


Begitulah serba sedikit Hanum dapat share kan apa yang patut. Korang diingatkan balik. Ini semua dipetik daripada akhbar Harian Metro tau. Hanum just cuma olah sikit-sikit tapi Hanum tak kesemuanya la. Kalau macam tu tak payah taip takpe just letak muka surat tu then korang pun baca. Lagi senang kan ;D Hahahaha